EVENIMENT ONLINE: HIGH SPEED PLANTING – marti, 9 martie, ora 16:00

Dicor Land împreună cu Facultatea de Agricultura din cadrul USAMV Iași organizează o discuție interactiva, online, despre una dintre cele mai importante etape a unui an agricol – semănatul din campania de primăvară.

Vă așteptăm marți, pe 9 martie, de la ora 16:00 să vă alăturați unei discuții interactive, online, și să ne spuneți care sunt cele mai frecvente obstacole cu care v-ați confruntat în etapa de semănat.

Una dintre cele mai importante etape în cultivarea plantelor este cea de semănat, esențială pentru înființarea unei culturi. Fermierii urmăresc uniformitatea culturii, dar și capacitatea acesteia de a porni în vegetație. Se remarcă în ultimii ani importanța acordată semănătorilor de precizie, dotate cu echipamente și instalații electronice ce au ca finalitate îmbunătățirea parametrilor funcționali ai acestora, contribuind cu succes la creșterea calității în procesul de semănat.

În cei 10 ani de când lucrăm cu fermierii, am aflat câteva dintre dorințele acestora în ceea ce priveste o semănătoare performantă. Astfel, fermierii își doresc în timpul semănatului de plante prășitoare: precizie, viteză maximă de lucru – pentru că știm că această etapă de semănat este influențată de vreme și trebuie să fie cât mai scurtă -, fiabilitate – cu însămânțare directă, prelucrare minimă sau convențională a terenului.

De asemenea, fermierii așteaptă însămânțare de calitate pentru toate formele și dimensiunile semințelor. Nu numai porumb și soia, ci și semințe mici, cum ar fi sfecla de zahăr, rapița și sorgul sau semințele neregulate, cum sunt cele de floarea soarelui.

Și, dacă la toate acestea se adaugă și adâncimea constantă de însămânțare în fiecare tip de sol, atunci se poate garanta o apariție uniformă și un randament optim.

Când, cum, în ce condiții semănăm, dar mai ales cu ce tip de semănătoare demarăm în procesul de cultivare a plantelor prășitoare? – Sunt întrebări la care ne vor răspunde reprezentanții Facultății de Agricultură din cadrul USAMV Iași și cei ai companiilor Dicor Land și Maschio Gaspardo.
LINK dezbatere:
Zoom Meeting https://zoom.us/j/97919329015
number: https://zoom.us/u/abxoWEjDB6

×

Cautare rapida

Exemplu: tractor semanatoare maschio gaspardo