MTR sau SP – noi cu ce semănăm?

În curând fermierii intră la semănat. De plouat a plouat suficient, iar temperaturile sunt în creștere. Dicor Land recomandă fermierilor semănătorile Maschio Gaspardo pentru plante prășitoare, echipate cu secții de semănat SP pentru teren pregătit, respectiv MTR, atât pentru teren pregătit tradițional, cât și pentru cel prelucrat minimal (minimum tillage).

MTR sau SP – noi cu ce semănăm? - MTR sau SP - noi cu ce semănăm? - DicorlandIonuț Podaru, managerul de vânzări de la depozitul Dicor Land de la Galați, a detaliat pentru săptămânalul Profitul Agricol diferențele dintre semănătoarea Sarah, dotată cu secție SP, și semănătoarea MTR, echipată cu secții MTR.

 

 

 

 

Secții SP

MTR sau SP – noi cu ce semănăm? - MTR sau SP - noi cu ce semănăm? - DicorlandSemănătoatrea purtată model Sarah este echipată cu 6 secții SP cu buncăre de semințe de 34 l și cu sistem de fertilizare  cu 2 buncăre de câte 280 l. Secția SP se distinge prin uşurinţa, simplitatea construcţiei şi precizia maximă la semănat, datorită înălţimii mici (140 mm) de la care cade sămânţa din distribuitor. Versiunea basculantă a elementului SP este indicată pentru o mai mare regularitate a adâncimii, în cazul semănării la adâncimi mai mici, ca la sfecla de zahăr, de exemplu. Arcul de încărcare reglabil poate creşte presiunea la sol a elementului de semănat până la 55 kg. Arborele de transmisie cu cardan homocinetic cu decuplare rapidă garantează o rotaţie uniformă a discului de semănat, fără a fi nevoie de vreo operaţiune de întreţinere. Control adâncimii se face cu precizie, cu reglare continuă între 1 şi 10 cm. În total sunt disponibile 42 de raporturi de transmisie care, având în vedere gama variată de discuri de semănat oferită, pun la dispoziţie peste 200 de posibile distanţe de semănat cuprinse între 2,9 şi 43,8 cm. Versiunile personalizate permit distanţe de până la 1,5 m.

Secții MTR

MTR sau SP – noi cu ce semănăm? - MTR sau SP - noi cu ce semănăm? - DicorlandElementul MTR este robust, proiectat pentru performanțe deosebite și calitate optimă la germinare chiar și în soluri mai puțin pregătite. Discul dublu spărgător de brazdă de 420 mm, împreună cu sisteml de reglare a adâncimii cu roți independente asigură o precizie maximă în depunerea semințelor la adâncimea dorită. În configurația standard, secțiile MTR dispun de element de semănat MTR cu brăzdar dublu disc, 2 buncăre de fertilizanți cu capacitatea de câte 280 l fiecare, cu fertilizare cu brăzdar dublu disc. Buncărul secției de semănat este de 36 l, distanța între rânduri este de 70 cm, iar  semănătoarea este livrată în echiparea standard cu 2 seturi de discuri, de semănat porumb și floarea soarelui, precum și cu calculator V1200 (control pe rând cu alarmă, contor de hectare). Paralelogramul solid are brațe de legătură din oțel turnat, ce permit adaptarea precisă la profilul terenului, chiar și pe parcele cu denivelări. Arcul de presiune al paralelogramului asigură adaptarea permanentă la profilul terenului, iar presiunea pe sol este reglabilă, până la 150 kg.

Articol scris de Arpad DOBRE și publicat în Profitul Agricol nr. 3 / 2021

 

×

Cautare rapida

Exemplu: tractor semanatoare maschio gaspardo