Dicor Land – în ferme, dar și în online!

Compania gălățeană Dicor Land are în vedere promovarea portofoliului său de utilaje agricole și piese de schimb prin toate mijloacele posibile: demonstrații în câmp și vizite în ferme, prezență permanentă pe toate platformele de socializare și colaborarea strânsă cu mediul academic.

Daniel Aurică, director comercial Dicor Land, spune că principala modalitate de promovare se bazează pe vizitele managerilor zonali în fermele partenerilor și ale potențialilor clienți.

Daniel Aurică - Director Comercial “Este important să cunoaștem nevoile fermierilor din fiecare fermă în parte, chiar dacă este o formă costisitoare de promovare a companiei și a portofoliului Dicor Land. Dar este o investiție valoroasă pentru că numai astfel putem fi cu adevărat alături de partenerii noștri”.

De asemenea, începând din acest an, Dicor Land a început colaborarea cu presa agricolă pe print, prin publicarea de informații tehnice referitoare la bogata gamă de utilaje pentru prelucrarea solului, semănători, sprayere, echipamente de irigații, precum și argumentele tehnice care pot sta la baza deciziei în alegerea unuia sau altuia dintre aceste utilaje și echipamente. Compania gălățeană are în vedere promovarea și prin mijloace video, pe televiziuni.

Social media și site-ul companiei asigură vizibilitatea Dicor Land în mediul online. Notorietatea le-a crescut din momentul în care s-au intensificat postările, filmele încărcate pe YouTube sau promovarea prin Facebook. De asemenea, a crescut și numărul de cereri din online și, astfel, și vânzările prin aceste canale de comunicare.

Dicor Land este prezent în Facebook, LinkedIn, YouTube și Instagram.

Dicor Land – în ferme, dar și în online! - Dicor Land - în ferme, dar și în online! - Dicorland“Nu credem că targetul nostru este pe Tik Tok sau Pinterest și acest lucru nu se va schimba nici în viitor, pe termen mediu sau lung. Am pregătit însă un catalog de utilaje și echipamente agricole recomandate de Dicor Land, care va fi disponibil atât în format fizic, cât și în online și va fi un instrument util de prezentare a portofoliului nostru de produse”, a precizat Daniel Auricå.

Colaborare cu mediul academic

Planul de promovare din acest an include colaborarea cu Facultatea de Agricultură din cadrul USAMV Iași și o conlucrare mai strânsă între mediul economic privat și cel academic. Dicor Land consideră că viitorul agriculturii românești aparține tinerilor și acordă o atenție deosebită noii generații de specialiști care se formează acum la USAMV Iași. “Dorim să contribuim la creșterea oportunităților de educare, de practică și de formare a tinerilor ca buni specialiști. Ne dorim ca unii dintre studenți sau absolvenți să se alăture companiei noastre”.

Demonstrații în câmp

Dicor Land – în ferme, dar și în online! - Dicor Land - în ferme, dar și în online! - DicorlandDicor Land a organizat anul trecut trei demonstrații în câmp cu o serie de echipamente și utilaje din portofoliu și are programate astfel de demonstrații și în acest an, începând din aprilie, în funcție de condițiile meteo și, în principal, de situația epidemiologică, un factor decisiv pentru obținerea aprobărilor.

Primele trei evenimente vor avea loc în județele Ialomița, Brăila și Iași și se vor axa pe testarea semănătorilor de plante prășitoare, a grapelor cu discuri și a sistemelor de irigații tip liniare sau Hipodrom – proiecte dezvoltate de Dicor Land în fermele partenere.

Fiecare eveniment va fi transmis în direct, online, pe Facebook și YouTube, pentru a spori numărul de participanți. Fermierii se vor putea întâlni și cu reprezentații de vânzâri ai diviziei de piese, accesorii și consumabile a companiei – Dicor Parts.

Daniel Aurică spune că e bine să faci agricultură în teren și så combini canalele de promovare. El speră să se poată organiza expoziții de echipamente agricole în România, fie și în toamna acestui an. “Sperăm să ne putem de plasa și la câteva evenimente internaționale. E dificil să faci agricultură online, trebuie să recunoaștem cu toții. De aceea îi invităm pe fermieri în parcurile noastre de utilaje agricole de la Iași și de la Galați, unde avem un stoc de peste 600 de utilaje și unde colegii noștri, experți în agricultură, sunt gata să le acorde consultanță și să le prezinte fiecare utilaj în parte”.

Articol publicat de Arpad DOBRE în săptămânalul Profitul Agricol 14/2021

×

Cautare rapida

Exemplu: tractor semanatoare maschio gaspardo