Prășitul mecanic – alternativă la erbicidarea chimică

Prășitul mecanic al culturilor are numeroase beneficii și crește productivitatea, atât pentru culturile în regim convenţional, cât şi bio. Această operațiune oferă protecţie culturilor datorită lucrării pământului, cu o serie de avantaje agronomice şi de mediu.

Prășitul mecanic – alternativă la erbicidarea chimică - Prășitul mecanic – alternativă la erbicidarea chimică - DicorlandUtilizarea prășitorilor reprezintă o alternativă la administrarea de substanțe chimice pentru îndepărtarea din culturi a buruienilor. Ionuț Podaru, manager de vânzări la depozitul de utilaje agricole Dicor Land de la Galați, ne-a prezentat avantajele utilizării prășitorilor mecanice. Printre acestea se numără: distrugerea completă a buruienilor, reducerea pierderilor de apă din sol, o activitate biologică mai bună a terenului, aerarea solului ce ajută la o dezvoltare rapidă a rădăcinilor, asimilarea rapidă a fertilizanților datorită îngropării și reamestecării, reducerea cantității de îngrășământ aplicat, erbicidarea mecanică în locul celei chimice, viteză de lucru ridicată.

 

Gamă extinsă de prășitori

Prășitul mecanic – alternativă la erbicidarea chimică - Prășitul mecanic – alternativă la erbicidarea chimică - DicorlandDicor Land oferă fermierilor o gamă largă de prășitori Maschio Gaspardo mecanice fixe sau rabatabile, cu sau fără fertilizare. Este vorba de modelele cu cadru fix HL, respectiv HR, cu cadru rabatabil manual HP sau cu cadru rabatabil hidraulic HS. Acestea pot fi utilizate la culturi de porumb, floarea soarelui, sfeclă de zahăr sau soia, cu distanțe între rânduri de la 45 la 75 cm, cu număr de rânduri variabil de la 4 la 18. Sunt echipate cu diverse tipuri de elemente precum: 3/5 MP (două protecții de tablă/rând flotante și organe active), 3/5 MDD (două protecții cu discuri/rând și organe active), 3ZD (două discuri de mușuroit și sape reglabile).

 

Heavy Duty – unitatea de prășit performantă

Prășitul mecanic – alternativă la erbicidarea chimică - Prășitul mecanic – alternativă la erbicidarea chimică - DicorlandUnitatea de prășit este Heavy Duty, cu paralelogram rezistent ce permite o deplasare verticală a elementului pentru o adâncime constantă. Bucșele interne sunt rezistente la uzură, iar cele externe sunt autolubrifiante, ceea ce înseamnă că nu necesită întreținere Garda la sol mare permite utilizarea prășitorilor chiar și în timpul etapelor vegetative avansate, iar roata de control a adâncimii este prevăzută cu rulmenți cu bile ce garantează o prelucrare constantă și uniformă.

 

 

 

Dicor Land stă la dispoziția fermierilor prin cei 35 de manageri zonali aflați permanent în teren, în ferme, și oferă o gamă largă de utilaje agricole prin depozitul de 25.000 mp de la Galați și prin parcul de utilaje agricole de la Iași. Compania gălățeană poate livra echipamente și utilaje imediat, din stoc, asigură transportul oricărui utilaj, precum și punerea în funcțiune cu mecanici specializați și oferă mentenanță pe perioada garanției și în post-garanție.

Articol scris de Arpad DOBRE și publicat în săptămânalul Profitul Agricol nr. 16 / 2021

×

Cautare rapida

Exemplu: tractor semanatoare maschio gaspardo