Dicor Land a inaugurat parcul de utilaje agricole de la Iași

Misiunea Dicor Land de a maximiza performanțele în agricultură ale partenerilor noștri fermieri cu produse de cea mai bună calitate, livrate imediat, se continuă prin punctul de lucru de la Podu Iloaiei – Iași pe care l-am inaugurat pe 4 iunie alături de peste 350 de fermieri din nordul Moldovei.

Sarah Singla – invitatul Dicor Land din Franța

Sarah Singla si Adrian NăfornițăFermierii s-au bucurat de primul eveniment din domeniul agricol organizat după mai bine de un an și au ascultat atenți prelegerea susținută de doamna Sarah Singla, deținătoare a diplomei de Master în Agronomie și fermier, cu o activitate consacrată tehnologiei no-till. Sarah Singla le-a expus fermierilor care sunt avantajele adoptării tehnologiei no-till din experiența pe care o are la ferma sa din sudul Franței. Sarah a promovat fermierilor din nordul Moldovei conceptul Hum’s – humus, human, humility – https://hums.fr/en/hums-agronomy-for-people-and-soils) – a cărui fondator este și care se axează pe o agricultură durabilă cu impact în aspectele economice, sociale și de mediu.

 
Semănătoarea Gigante Pressure – pentru culturi no-till

Sarah Singla le-a recomandat fermierilor semănătoarea Gigante Pressure de la Maschio Gaspardo – pe care fermierii au putut să o vadă în parcul de utilaje agricole Dicor Land de la Iași. Avantajele și beneficiile semănătorii care seamănă direct în miriște sunt, în principal: creșterea fertilității solului, creșterea materiei organice și a humusului, creșterea activităților microbiene favorabile culturii, compactare redusă a solului, stres oxidativ redus al solului, risc mai mic de stagnare a apei de suprafață, eroziune minimă a solului. Colegul nostru Adrian Năforniță – product manager – s-a asigurat ca informația să ajungă corect la fermieri și a tradus și adaptat discursul Sarei.

Cercetările stau la baza agriculturii performante

Denis Țopa - Decan al Facultății de AgriculturăConcluziile prezentării invitatei Dicor Land au fost trase de Decanul Facultății de Agricultură, dl. Conf. univ. dr. Denis Țopa, care i-a încurajat pe fermieri să facă agricultură cu responsabilitate și să viziteze ferma din cadrul Centrului de Cercetări Agronomice Iaşi, acolo unde profesorii și studenții facultății fac agricultură în sistemul no-till și au deja rezultate care pot fi urmărite și analizate.

Prof. Univ. Dr. Gavril Ștefan Fermierii au fost consiliați să își eficientizeze costurile din ferme de dl. Prof. univ. dr. Gavril Ștefan, directorul departamentului pentru relațiile cu mediul economic din cadrul Facultății de Agricultură. Acesta a atras atenția asupra faptului că tehnologia no-till poate fi adoptată în fermele care își pot permite irigații și care pot cultiva hibrizi adaptați condițiilor climatice și de sol din România. Agricultura este în continuă evoluție și cercetare și este recomandat ca fermierii să fie mereu informați pentru a putea adapta în fermele lor cele mai bune tehnologii pentru a reuși să obțină produse vegetale de calitate, baza alimentației noastre de zi cu zi.

Andreea Lupu - interpretă de muzică popularăAndreea Lupu, o studentă extrem de talentată a Facultății de Agricultură a destins atmosfera și i-a încântat pe fermieri cu un program de muzică populară moldovenească, autentică.

Finalul evenimentului i-a bucurat nespus de mult pe trei dintre fermierii prezenți, care au câștigat voucherele în piese de schimb oferite de Dicor Parts.

Promoții și vouchere pentru fermieri

Toți fermierii prezenți la eveniment au fost așteptați în parcul Dicor Land de la Iași cu peste 40 de utilaje agricole, expuse pe o suprafață de peste 4000 m², aflate toate în oferte speciale, dar și de cei 10 colegi ai noștri care stau la dispoziția fermierilor din județele Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Bacău și Vaslui.

Dicor PartsÎn cadrul parcului de utilaje de la Iași, Dicor Land a deschis, așa cum are și la Galați, și un magazin de piese de schimb. Prin Dicor Parts compania pune la dispoziția fermierilor: piese de schimb, accesorii și consumabile pentru toate tipurile de utilaje și branduri: tractoare, semănători, scarificatoare, pluguri, combinatoare, atomizoare, prese de baloți, sisteme de irigații etc. Dicor Parts asigură serviciile de identificare piese, transport și consiliere gratuită.

Produsele de înaltă calitate, rapiditatea în ofertare și livrare, dar și consilierea gratuită pe care Dicor Land o oferă clienților printr-un personal tânăr, dinamic și profesionist, specializat în fabricile furnizorilor, au făcut din compania Dicor Land unul dintre cei mai importanți parteneri pentru fermierii care își doresc o soluție aplicată pentru dezvoltarea afacerii.

Toate utilajele sunt transportate gratuit în fermele partenerilor companiei, iar punerile în funcțiune sunt, de asemenea, realizate gratuit de echipa tehnică Dicor Land.

Mulțumim partenerilor din mass-media care au ajuns la eveniment: Agro TV, Profitul Agricol, Revista Ferma, Radio Iași și Tele M Iași.

Despre Dicor Land

Dicor Land este furnizorul de utilaje agricole, piese, soluții tehnice, service și servicii de finanțare necesare realizării performanței în agricultură.

De 10 ani Dicor Land se remarcă prin deosebita seriozitate și dedicare pentru tot ceea ce înseamnă fenomenul agricol. Compania noastră a dezvoltat în această perioadă un model de afacere pornind de la cerințele și exigențele clienților săi.

Cu un capital integral românesc, Dicor Land a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri netă de 68.971.714 lei, cu valoarea vânzărilor externe intermediate de 22.382.696 lei și un capital social de 5.000.000 lei.

Dicor Land stă la dispoziția fermierilor prin cei 35 de manageri zonali aflați permanent în teren, în ferme, și oferă o gamă largă de utilaje agricole prin depozitul de 25.000 mp de la Galați și prin parcul de utilaje agricole de la Iași. Compania gălățeană poate livra echipamente și utilaje imediat, din stoc, asigură transportul oricărui utilaj, precum și punerea în funcțiune cu mecanici specializați și oferă mentenanță pe perioada garanției și în post-garanție. Dicor Land este unic importator și distribuitor de echipamente pentru irigații marca IRTEC și distribuie utilaje agricole mărcile: LEMKEN, Maschio Gaspardo, Olimac, Pronar, Madara Agro și alte branduri.

 

×

Cautare rapida

Exemplu: tractor semanatoare maschio gaspardo