DEMO Dicor Land – irigații și utilaje pentru prelucrarea solului super performante!

Irigațiile și prelucrarea solului realizate eficient sunt două dintre condițiile esențiale ale obținerii producției în agricultură. Pe aceste două etape ne-am bazat atunci când am decis organizarea demonstrațiilor din cadrul evenimentului din 4 august de la Chiselet, din județul Călărași.
DEMO Dicor Land – irigații și utilaje pentru prelucrarea solului super performante! - DEMO Dicor Land - irigații și utilaje pentru prelucrarea solului super performante! - DicorlandAm dorit ca fermierii prezenți la eveniment să cunoască performanțele utilajelor și echipamentelor agricole din portofoliul Dicor Land și să poată să facă achizițiile ulterioare văzând direct în câmp cum lucrează acestea.
Am testat pentru fermieri două utilaje pentru prelucrarea solului: Karat 12 de la Lemken și Grapa cu discuri ADMIRAL de la Maschio Gaspardo, și sistemul de irigații tip HIPODROM de la IRTEC, al cărui unic distribuitor în România este compania Dicor Land.
De asemenea, în cadrul evenimentului am avut expuse utilaje, echipamente, piese de schimb, accesorii și consumabile, necesare pentru întregul an agricol.

SISTEMUL DE IRIGAT TIP HIPODROM – soluția ideală pentru complexitatea situațiilor din teren!

DEMO Dicor Land – irigații și utilaje pentru prelucrarea solului super performante! - DEMO Dicor Land - irigații și utilaje pentru prelucrarea solului super performante! - DicorlandDenumirea de „Hipodrom” este dată de forma pe care o descrie mişcarea instalaţiei în timp ce funcţionează:

„Instalaţia este capabilă să se deplaseze liniar, pe o suprafaţă determinată de fermier, în funcţie de necesitățile din teren. La capătul solei, instalaţia face o pivotare spre exterior, cu udare, apoi se întoarce la celălalt capăt al solei, unde face din nou o mişcare de pivotare, cu udare. Un sistem de duze duble permite irigarea şi în timpul pivotării. În momentul în care începe mişcarea de pivotare, intră în acţiune, automat, şi un al doilea rând de duze. Când se termină mişcarea liniară, instalaţia poate efectua mişcarea de pivotare fără nicio intervenţie umană.”, a declarat Adrian Năforniță, manager produs Dicor Land.

HIPODROMUL definește îmbinarea perfectă între echipamentele de irigat de tip Pivot și Liniară, înglobând elemente mecanice extrem de performante precum etanșeitatea articulației rotative, cadrul robust și un sistem de ghidare extrem de eficient.

Pivotarea externă sau internă oferă posibilitatea unor configurații variate, pentru o acoperire maximă pe sole cu forme complexe. Uniformitatea distribuției apei este asigurată atât în mișcarea liniară, cât și în cea de pivotare, prin intermediul unui kit de duze duble, reglate în mod automat de către panoul de control al HIPODROMULUI.

Irigați fără griji cu Dicor Land

Cartul principal al instalației are cea mai mare capacitate de tractare din acest segment și un sistem patentat IRTEC de ghidare a furtunului pe sub cart, fiind capabil să funcționeze cu un furtun lung de până la 270 m. În aceste condiții, HIPODROMUL are o autonomie de până la 540 m în deplasare liniară, fără să necesite schimbarea hidrantului. Panoul de control permite, printr-un display generos de 7 inch, automatizarea mișcărilor efectuate de instalație obținând, în aceste condiții, o autonomie chiar mai ridicată de atât, respectiv pe capetele solei. HIPODROMUL este capabil să realizeze în mod automat două mișcări liniare și o pivotare, fără să fie nevoie de intervenția operatorului.

Posibilitatea de adaptare a acestui tip de echipament, randamentul ridicat și autonomia deosebită, fac din HIPODROM soluția ideală pentru complexitatea situațiilor din teren.

Cultivatorul KARAT 12 de la LEMKEN reduce costurile de exploatare!

DEMO Dicor Land – irigații și utilaje pentru prelucrarea solului super performante! - DEMO Dicor Land - irigații și utilaje pentru prelucrarea solului super performante! - DicorlandAcest utilaj oferă posibilitatea de a efectua cultivarea miriștilor atât la adâncimi mici, cât și la adâncimi mari, precum și pregătirea patului germinativ, fiind un echipament care reduce investițiile și costurile de exploatare.

Cultivatorul Karat 12, cu lățimi de lucru de 4 până la 7 metri, urmează seriei de succes Karat 9.  Principala diferență este aceea că la Karat 12 a fost dispus încă un rând de cuțite (patru rânduri în loc de trei), reducând astfel distanța dintre rândurile de cuțite de la 27-28 cm până la 23 cm. Karat 12 poate să prelucreze intens și eficient solul la o adâncime de 5 cm până la 30 cm, chiar de la o singură trecere.

Prin cele opt variante de brăzdare ce pot fi montate pe organele active, se poate realiza combinația perfectă în orice condiții de lucru. Brăzdarele pot fi foarte rapid înlocuite prin sistemul opțional de schimbare rapidă. Utilizarea noilor vârfuri de brăzdar K8H, acoperite cu metale dure este recomandată pentru o performanță superioară.

Karat 12 – Economie și eficiență

Pentru cultivatorul Karat 12 este disponibil opțional un sistem hidraulic de asistență la tracțiune. Prin acesta se reduce patinarea și, astfel, se economisește carburant. Cu ajutorul sistemului de reglare hidraulică a adâncimii, este posibilă, în timpul deplasării, reglarea continuă a adâncimii de lucru, direct din cabina tractorului. Pentru ghidarea exactă în adâncime, fiecare unitate valț-disc concav dispune de un dispozitiv de compensare a oscilațiilor care asigură o funcționare lină și o ghidare constantă în adâncime.

Pentru respectarea unei adâncimi de lucru constante, aspect deosebit de problematic la exploatarea pe terenuri accidentate, se recomandă echiparea cu ContourTrack, sistemul electro-hidraulic de adaptare la contur prin roți de palpare. Astfel este garantat un rezultat optim în lucru și în cazul cultivatoarelor de lungime mai mare. Sistemul ContourTrack permite, de asemenea, distribuția inteligentă a greutății și o tracțiune optimă.

Cultivatorul intensiv LEMKEN Karat 12 permite cultivarea câmpurilor la diferite niveluri, fie la o adâncime mică, medie sau mai mare. Cu o cultivare superficială în timpul primei treceri, acțiunile de aripi cu formă specială încorporează cereale voluntare și materia organică în sol mai aproape de suprafață. Cerealele voluntare rămân în stratul superior al solului, unde pot germina rapid. A doua trecere este apoi finalizată, aproximativ două săptămâni mai târziu: același cultivator fiind folosit pentru a lucra la o adâncime de aproximativ 10-15 cm, cultivatorul intensiv Karat 12 încorporând paiele și materie organică uniform în sol”, a explicat Ionuț Podaru, manager produs Dicor Land.

Grapa cu discuri ADMIRAL de la Maschio Gaspardo – o unitate versatilă folosită pentru o varietate de lucrări de cultivare!

DEMO Dicor Land – irigații și utilaje pentru prelucrarea solului super performante! - DEMO Dicor Land - irigații și utilaje pentru prelucrarea solului super performante! - Dicorland

 

Fermierii cu suprafeţe de mii şi zeci de mii de hectare pot să opteze pentru grapa tractată Admiral, care a fost realizată în special pentru fermele de dimensiuni mari din Rusia şi din Ucraina, dar care a captat şi atenţia fermierilor mari din România.

Grapa poate avea o lăţime de lucru de la 4,5 m până la 8,5 m, sau chiar 9 m în comandă specială. În funcție de nevoile fermei, diametrul discului este de 610 mm, adâncimea de lucru este de 12-17 cm, greutatea 10.500 kg, iar puterea la tractor poate fi cuprinsă între 330 şi 500 CP, în funcţie de tipul solului pe care se lucrează.

Butucul Culti Hub de la Admiral este supradimensionat, pentru a se asigura fiabilitate maximă şi durabilitate în timp. Datorită rulmentului dublu cu role sferice, butucul rezistă la solicitările mari şi la impactul cu eventualele pietre.

Suportul în formă de „C” a fost studiat şi realizat special pentru a fi folosit în combinaţie cu discurile de 610 mm, acesta fiind fabricat dintr-un oţel special cu rezistenţă înaltă, pentru a face faţă celor mai solicitante utilizări.

Cuplajul dedicat pentru fiecare disc permite executarea unei lucrări uniforme. Cursa verticală considerabilă a arcului permite depăşirea obstacolelor fără probleme. Forma compactă şi fusiformă asigură o trecere optimă a rezidurilor între discuri.

Avantajele Grapei cu discuri ADMIRAL

Grapa tractată ADMIRAL, o unitate versatilă folosită pentru o varietate de lucrări de cultivare, de la prelucrarea primară pe solurile foarte grele la prelucrarea secundară a patului germinativ în vederea semănatului. Datorită designului perechii duble de discuri dispuse succesiv, ADMIRAL introduce un nou concept al maşinii pentru prelucrarea minimă a solului. La o singură trecere, terenul şi miriştea sunt amestecate şi îngropate eficient. Acţiunea de rupere, atât a solului, cât şi a resturilor vegetale, face din ADMIRAL un utilaj unic pe piaţă, versatil pe toate tipurile de sol: de la terenurile reci şi dificile, la cele umede şi turboase, cu mari cantităţi de resturi vegetale, chiar şi cu un conţinut de schelet. Grapa Admiral efectuează mai multe operaţiuni în câmp și anume:

  • Introducerea oxigenului/încălzire: oxigenul intră în zona lucrată și încălzește zona de însămânţat pentru o înrădăcinare și o încolţire rapidă;
  • Dimensionarea reziduurilor: discurile agresive crestate au rolul de a tăia reziduurile la dimensiuni care să ducă la o descompunere rapidă;
  • Amestecarea reziduurilor în sol: rotaţia discurilor cu viteza mare întoarce solul în timp ce taie reziduurile;
  • Activarea bacteriilor din sol: când solul este încălzit și oxigenul este introdus, bacteriile din sol descompun reziduurile recoltei;
  • Finisarea: consolidarea produselor amestecului sol/reziduuri produce un pat germinativ ideal, previne eroziunea și sporește efectul capilar pentru a păstra umiditatea”, a detaliat Ionuț Podaru.

Fermierii prezenți la eveniment au avut și oportunitatea de a câștiga unul din cele două vouchere de 500 de euro în piese de schimb de la Dicor Parts.

Evenimentul organizat de Dicor Land și Dicor Parts a fost de mare interes pentru participanți, fiind o dovadă clară a profesionalismului și performanței demonstrate fermierilor! Mulțumim companiei ALNIC AGROCOM pentru găzduire și pentru implicarea în buna organizare a evenimentului!

Despre Dicor Land

Dicor Land este furnizorul de utilaje agricole, piese, soluții tehnice, service și servicii de finanțare necesare realizării performanței în agricultură.

De 10 ani Dicor Land se remarcă prin deosebita seriozitate și dedicare pentru tot ceea ce înseamnă agricultură. Compania noastră a dezvoltat, în această perioadă, un model propriu de afacere pornind de la cerințele și exigențele clienților săi.

Dicor Land este unic importator și distribuitor de echipamente pentru irigații marca IRTEC și distribuie utilaje agricole mărcile: LEMKEN, Maschio Gaspardo, Olimac, Pronar, Madara Agro și alte branduri.

Specialiștii Dicor Land stau la dispoziția producătorilor agricoli cu o gamă largă de utilaje agricole, respectiv semănători, scarificatoare, pluguri, combinatoare, atomizoare, prese de baloți, sisteme de irigații, pe care le pot livra rapid din stoc, asigurând transportul oricărui echipament, precum și punerea în funcțiune cu mecanici specializați. Compania oferă totodată mentenanță pe perioada garanției, dar și în post-garanție. La rândul său, Dicor Parts asigură serviciile de identificare piese, transport și consiliere gratuită. Produsele de înaltă calitate, rapiditatea în ofertare și livrare, dar și consilierea gratuită pe care le oferim clienților printr-un personal tânăr, dinamic și profesionist, trainuit în fabricile furnizorilor noștri, au făcut din Dicor Land unul dintre cei mai importanți parteneri pentru fermierii care își doresc soluții aplicate pentru dezvoltarea afacerilor agricole. Toate utilajele sunt transportate gratuit în fermele partenerilor noștri, iar punerile în funcțiune sunt, de asemenea, realizate gratuit de echipa tehnică Dicor Land.”, a subliniat Daniel Aurică, director comercial Dicor Land, în cuvântul de deschidere.

 

×

Cautare rapida

Exemplu: tractor semanatoare maschio gaspardo