Dicor Land și Dicor Parts la evenimentele lunii septembrie

 

Dicor Land și Dicor Parts la evenimentele lunii septembrie - Dicor Land și Dicor Parts la evenimentele lunii septembrie - DicorlandDicor Land s-a axat anul acesta să fie cât mai aproape de fermieri și, pe lângă intensificarea vizitelor managerilor zonali în fermele partenere, am organizat și o serie de demonstrații în câmp, am inaugurat parcul de utilaje agricole Dicor Land de la Podu Iloaiei, Iași, am aniversat și 10 ani de când suntem alături de fermieri, într-un eveniment de anvergură la depozitul de utilaje agricole de la Braniștea, Galați.

Dicor Land și Dicor Parts la evenimentele lunii septembrie - Dicor Land și Dicor Parts la evenimentele lunii septembrie - DicorlandMergând pe aceeași dorință de a cunoaște îndeaproape nevoile fermierilor, abia așteptăm să ne întâlnim cu aceștia în două puncte extrem de importante ale țării, în cadrul a două evenimente de referință pentru fermieri și pentru agricultura românească: la Ziua Florii Însorite de pe 14 septembrie, de la Podu Iloaiei, Iași și la Ziua Porumbului, de la Orezu, Ialomița, pe 16 septembrie.

Gigante Pressure – pentru recoltare în sistem no-till

Dicor Land și Dicor Parts la evenimentele lunii septembrie - Dicor Land și Dicor Parts la evenimentele lunii septembrie - Dicorland

„Evenimentul Ziua Florii Însorite ne dă ocazia să le prezentăm fermierilor din zona Moldova Nord un utilaj despre care credem că reprezintă viitorul, ținând cont de condițiile climatice, de relief și de sol ale zonei.

Este vorba de testarea semănătorii Gigante Pressure – semănătoarea care permite însămânțarea fiabilă și de calitate pe solul neprelucrat, cu orice tip de semințe și în orice condiții ale câmpului, chiar și în prezența unei cantități ridicate de resturi vegetale.” – Ionuț Podaru – Product Manager Dicor Land

 

 

Avantajele semănătorii Gigante Pressure, din punct de vedere agricol:Dicor Land și Dicor Parts la evenimentele lunii septembrie - Dicor Land și Dicor Parts la evenimentele lunii septembrie - Dicorland

  • Creșterea fertilității solului
  • Creșterea materiei organice și a humusului
  • Creșterea activităților microbiene favorabile culturii
  • Compactare redusă a solului
  • Stres oxidativ redus al solului
  • Risc mai mic de stagnare a apei de suprafață
  • Eroziune minimă a solului

Și din punct de vedere economic, Gigante Pressure aduce beneficii incontestabile fermierilor:

  • Reducerea timpului necesar pentru prelucrarea solului
  • Economie semnificativă de combustibil pentru prelucrare
  • Creșterea intervalului de acțiune
  • Reducerea flotei de utilaje a companiei
  • Riscuri economice mai mici în cazul unor evenimente climatice extraordinare

 

„Fermierii vor vedea la eveniment tehnologia de semănat cu Gigante Pressure, cum presiunea ridicată exercitată asupra solului (până la 260 kg) permite tăierea ușoară a liniei de însămânțare chiar și în cazul solurilor cu rezistență ridicată la penetrare. Adâncimea de semănat este întotdeauna constantă datorită mișcării independente între etapa de formare a brazdei și cea de închidere a rigolei. Datorită centrului coborât de greutate al buncărului, GIGANTE PRESSURE poate fi manevrată extrem de ușor, inclusiv pe pante abrupte, așa cum se întâlnesc foarte frecvent în zona din Moldova centrală și nordică. Semănătoarea Gigante Pressure oferă o gamă largă de reglaje, pentru a se adapta cât mai bine la condițiile solului și la preferințele fermierilor. Abia așteptăm să facem demonstrația și să aflăm impresiile celor prezenți.” – Ionuț Podaru – Product Manager Dicor Land

Utilaje care cresc producția în ferme

Pentru fermierii din zona Moldovei am pregătit și câteva utilaje de top și extrem de utile, care răspund cerințelor de rezistență, fiabilitate, consum redus și optimizare ale proceselor agricole. Fermierii prezenți la eveniment vor cunoaște, vor putea vedea și afla informații tehnice despre:

  • gamele de utilaje pentru recoltat floarea soarelui și porumb – la expoziție vom avea un heder DRAGO GT 6R de la Olimac – cu plăci depănușătoare amortizate reglate automat, pentru evitarea pierderilor de boabe între plăci, cu tocători de coceni dublu Efect Foarfecă (pe fiecare rând lucrează patru lame, două lame pe o latură, celelalte pe latura opusă). Prin efectul de foarfecă obținut mărunțirea este mult mai fină, cu cilindri defibratori mai lungi, pentru o desprindere mai blândă a pănușii de plantă și spirală hiperdimensionată exclusivă, ce permite culegerea totală a cocenilor, chiar și a celor foarte scurți sau care sunt culcați. Un unghi de lucru de doar 18° asigură o poziție de lucru optimă pentru culegerea totală, fără pierderi.
  • Gama echipamentelor pentru irigat IRTEC, distribuită exclusiv de Dicor Land, va fi reprezentată de o motopompă și un tambur – ambele cu performanțe și funcționalități ridicate. Din 2018, de când Dicor Land este unic distribuitor în România pentru IRTEC, am reușit să aducem ploaia în foarte multe ferme din diverse zone din țară și să asigurăm prin aceste echipamente extrem de fiabile, umiditatea necesară culturilor.
  • Pentru prelucrarea solului am pregătit fermierilor plugul Lemken, model Juwel 8 M4. Generația de pluguri Juwel îmbină într-un mod ideal siguranța în exploatare, confortul de operare și calitatea lucrărilor. Mecanismul rotativ hidraulic cu limitare a basculării asigură un spațiu liber generos între roata de susținere și sol. Acest lucru face ca rotația plugului să fie deosebit de sigură.
  • Fermierii vor putea să vadă la fața locului funcționalitățile și avantajele cultivatorului Terremoto și ale scarificatorului Artiglio de la Maschio Gaspardo.
  • Dicor Land va prezenta fermierilor la Podu Iloaiei și semănătoarea PINTA – cea mai populară semănătoare de cereale. Se caracterizează prin distribuția pneumatică care garantează uniformitatea distribuției pentru diferite tipuri de semințe de cereale. Este ideală pentru antreprenori și ferme mari. Fiabilitatea, robustețea, autonomia și ușurința curățării sunt caracteristicile cele mai apreciate ale acestui model.
  • Mașina de erbicidat tractată (MET) DAVID – produs exclusiv Dicor Land, este soluția optimă pentru creșterea sănătoasă a culturilor, lipsite de buruieni și dăunători. Pompa hidraulică independentă, ridicarea pe paralelogram, duze triple antivânt și geometria variabilă sunt accesorii suplimentare pe care fermierii le vor regăsi în echiparea standard a modelului expus la Podu Iloaiei. Bazinul de 3200 litri oferă o productivitate sporită, brațele fiind disponibile în variante de la 18 până la 28 metri capabile să răspundă necesităților oricărei societăți agricole.

Alături de toate utilajele expuse, prin divizia Dicor Parts am pregătit și un stoc mare de piese de schimb, accesorii și consumabile, disponibile pe loc fermierilor. Colegii noștri, experți în agricultură performantă, mecanici cu experiență, vor fi alături de fermieri pe întreaga zi de eveniment și îi vor ghida pe aceștia cu pricepere pentru a putea lua cea mai bună decizie de achiziție. Avem încredere în dorința fermierilor de a crește producțiile din ferme și bazându-ne pe acest an bun și roditor, sperăm ca noul an agricol să aducă rezultate remarcabile atât pentru fermieri, cât și pentru Dicor Land.

Pe de altă parte, la Ziua Porumbului Orezu, din 16 septembrie, Dicor Land le pregătește fermierilor întâlnirea cu următoarele utilaje și echipamente agricole:

  • Mașină de erbicidat tractată DAVID 3200 + 24/BRAVO – Maschio Gaspardo
  • Tambur – IRTEC
  • Motopompă – IRTEC
  • Plug Diamant – LEMKEN
  • Heder Drago GT 6R – Olimac
  • Remorcă – Pronar
  • Scarificator Artiglio 250/5 – Maschio Gaspardo
  • Grapă cu discuri ADMIRAL 500 – utilaj agricol cu care vom face un DEMO pentru fermierii prezenți la OREZU.

Dicor Land și Dicor Parts la evenimentele lunii septembrie - Dicor Land și Dicor Parts la evenimentele lunii septembrie - Dicorland

Dicor Land și Dicor Parts la evenimentele lunii septembrie - Dicor Land și Dicor Parts la evenimentele lunii septembrie - Dicorland Dicor Land și Dicor Parts la evenimentele lunii septembrie - Dicor Land și Dicor Parts la evenimentele lunii septembrie - Dicorland

 

 

 

 

 

 

Și pentru fermierii prezenți la Ziua Porumbului vom avea disponibil, prin Dicor Parts, un stoc de piese de schimb, accesorii și consumabile, pe care le vor putea achiziționa direct de la eveniment. Ca și la Iași, echipa noastră de manageri zonali, mecanici și manageri de produs va fi alături de fermieri și va acorda consiliere de calitate.

×

Cautare rapida

Exemplu: tractor semanatoare maschio gaspardo