INVITATUL Dicor Land: Luca Amidei – Export Manager IRTEC

IRTEC a început colaborarea cu Dicor Land acum patru ani. Luca Amidei – Export Manager IRTEC, cel care a fost alături de Dicor Land încă de la începutul parteneriatului cu Dicor Land, ne prezintă echipamentele de irigat din parcul de la Galați. Vizita reprezentantului IRTEC la Dicor Land are ca scop analiza situației pieței sistemelor de irigație.

Cel mai mare stoc de echipamente de irigat din Europa

În materialul video de mai jos Luca Amidei prezintă cum a început colaborarea cu un prim an de investiție foarte mare în partea de training și formare.

„Împreună am reușit să vindem și să punem în funcțiune peste 600 de unități. Acesta este probabil și unul dintre motivele pentru care astăzi puteți vedea aici unul dintre cele mai mari stocuri de echipamente IRTEC la nivel mondial, dar cu siguranță cel mai mare stoc din Europa.

Acest stoc de echipamente este unul din punctele noastre forte și este un semn că parteneriatul nostru este în creștere, iar clienții noștri sunt mulțumiți de serviciile noastre de service, de echipamentele noastre, calitatea acestora și, în mod deosebit, de procesul de dezvoltare anual al părților electronice, al echipamentelor ușor de utilizat, dar care să fie eficiente din punct de vedere al consumului de energie și de apă.

Ne exprimăm încrederea că aceste aspecte ne vor face să fim competitivi în anii viitori și îi vom oferi fermierului posibilitatea să fie la rândul său competitiv, atât din punct de vedere al productivității, dar și al costului acesteia.

Și acum, hadeți să vedeți echipamentele noastre!

Tamburul de irigat – cel mai popular echipament în România

INVITATUL Dicor Land: Luca Amidei – Export Manager IRTEC - INVITATUL Dicor Land: Luca Amidei - Export Manager IRTEC - DicorlandAcum sunt alături de unul dintre cele mai populare echipamente comercializate în România – tamburul de irigat. Aceste echipamente diferă între ele, niciodată nu sunt la fel deși par, pentru că le-am construit în funcție de nevoia clientului. De aceea, spun că deși am putea spune că sunt echipamente asemănătoare, acestea pot avea furtun mai lung sau mai scurt. Imaginați-vă că producem tamburi cu lungimi ale furtunului între 100 m și 800 m, diferite diametre, pentru a avea un debit mai mic sau mai mare, mai multe sau mai puține hectare acoperite. Diametrele disponibile ale furtunului pleacă de la 40 mm până la 160 mm.

Mai mult decât atât, avem din ce în ce mai multă tehnologie pe aceste echipamente. Dicor Land comercializează tamburi hidraulici, cu valvă pentru închiderea automată sau control cu ajutorul calculatorului. Poate fi un calculator simplu, de genul Easy Rain, care ajută foarte mult în timpul retragerii tamburului, dar și noul SMART care are integrat DIGITAL IRRIGATION, capabil să furnizeze un raport complet în fiecare lună sau an în legatură cu cantitatea de apă utilizată, când este efectuată operațiunea de irigare. De asemenea, transmite prin intermediul aplicației sau al mesajelor orice tip de informație necesară și pot fi controlate ușor cu ajutorul unui telefon smart un număr variat de unități, indiferent că este vorba de 2, 3 până la 10 – 15 echipamente.

Această tehnologie este îmbunătățită continuu în centrul nostru de dezvoltare cu ajutorul inginerilor noștri și în curând îl vom implementa și pe motopompe. În acest moment, acest sistem este deja implementat pe instalațiile de irigat liniare. Pentru noi este foarte important să îi oferim posibilitatea fermierului să fie competitiv în piață și să aibă aceeași productivitate, dar utilizând mai putină energie și mai puțină cantitate de apă. Acest lucru, din punctul nostru de vedere, va fi baza următorilor 10 ani de dezvoltare.

Bineînțeles, acest echipament reprezintă doar o parte dintr-un sistem de irigat. Iar noi vindem sisteme de irigat, nu vindem doar echipamente. Acest echipament nu poate funcționa fără alte componente importante, cum ar fi, desigur, motopompa.

INVITATUL Dicor Land: Luca Amidei – Export Manager IRTEC - INVITATUL Dicor Land: Luca Amidei - Export Manager IRTEC - Dicorland

Motopompa – inima sistemului de irigații

Doar câteva minute de mers și acum sunt aici, în mijlocul stocului de motopompe. Motopompa este într-adevăr inima oricărui sitem de irigat, pentru că aceasta furnizează putere, furnizează apă, mută apă către solele irigate. Aceste motopompe arată de asemenea, similare, dar imaginați-vă că astăzi IRTEC utilizează peste 2.000 de modele diferite de pompe, precum și peste 50 de modele diferite de motoare. Astfel, astăzi gama noastră motoare pleacă de la 10 CP până la peste 500 CP. Puteți astfel să vă imaginați câte combinații diferite sunt posibile.

Toate motopompele sunt dotate în standard cu un rezervor de combustibil mare, pentru a asigura o autonomie ridicată, multe ore de lucru, pentru a-i permite fermierului să își desfășoare și alte activități în cursul zilei. Cum de este posibil? Pentru că mulțumită panoului nostru de control, în cazul oricărei alarme, automat motopompa se oprește.

Și în acest caz dezvoltăm din ce în ce mai multă tehnologie, precum controlul din telefon, transmitere alarmă prin SMS și curând vom implementa și aici DIGITAL IRRIGATION, un sistem capabil să calculeze, monitorizeze și să raporteze ce face motopompa sau ce a făcut pe parcursul anului. În maniera aceasta, clientul are în orice moment control total asupra sistemului de irigat. Dar acum haideți să mergem în câmp.

HIPODROMUL – sistemul cu cel mai înalt grad de tehnologie din lume

INVITATUL Dicor Land: Luca Amidei – Export Manager IRTEC - INVITATUL Dicor Land: Luca Amidei - Export Manager IRTEC - DicorlandAici vă prezentăm sistemele liniare de tip PIVOT și HIPODROM. Acesta este sistemul cu cel mai înalt grad de tehnologie în lume. Aici aveți un mic exemplu, chiar dacă este plin de motopompe sub el, dar aceste echipamente pot atinge cu usurință peste 600 m de structură metalică. De ce această structură este atât de tehnologizată? Pentru că am dezvoltat în ultimii ani un sistem capabil să mute și să tragă până la 270 m – 280 m, cu ajutorul unui cart robust, cu tracțiune pe toate cele 4 roți, dotat cu sistem de fertilizare, generator și tot felul de alte opționale, pentru că suntem de părere că irigarea perfectă, economia de apă și economia de energie va fi secretul succesului în viitor.

Compania Dicor Land a fost specializată pentru a comercializa acest gen de echipamente, care nu pot fi propuse de nimeni altcineva în lume și astăzi doar pe acest segment avem peste 25 de unităti vândute. Bineînțeles, există echipamente mai simple, precum PIVOTUL, pentru ferme mici și mijlocii, dar când cineva își dorește ce este mai bun pentru procesul de irigare, trebuie să aleagă HIPODROMUL.

Ce se poate face cu un echipament de genul ăsta este imposibil de realizat cu alte tipuri de instalații liniare, pentru că este capabil să facă atât treaba unei LINIARE, cât și a unui PIVOT. Fiecare HIPODROM este setat și parametrat pentru a urmări exact traseul dorit și a acoperi precis sola clientului.

Mai mult de atât, mulțumită parteneriatului solid cu Dicor Land, astăzi suntem capabili să propunem acest sistem cu opțiunea de control de la distanță si monitorizare de la distanță. Asta înseamnă că, chiar dacă avem foarte multă tehnologie, de aici, de la Dicor Land, un tehnician poate ajuta clientul în timpul desfășurării activității zilnice, fără a trebui să se deplaseze, chiar dacă vorbim de 200 – 300 km. În orice moment, în timp real, aici la Dicor Land putem să vedem ce se întâmplă pe solele fiecăruia dintre clienții noștrii. Haideți să mergem mai departe.

Așadar, sunt la finalul acestei vizite la Dicor Land și vreau să îi mulțumesc acestei companii pentru tot ceea ce a făcut și face în continuare pentru clienții din România. Aș vrea să vă lansez o invitație la finalul acestei intervenții, să veniți să vedeți personal fiecare echipament care este aici disponibil și pregătit pentru orice tip de teren. Mai mult de atât, vă încurajez să contactați un reprezentant irigații Dicor Land să vă sugereze o soluție pentru solele dumneavoastră.

Rețineți că este foarte ușor să aduci apă pe teren, dar este foarte dificil să faci asta în cea mai bună configurație a sistemului, cu soluția de irigat optimă.” – Luca Amidei – IRTEC

×

Cautare rapida

Exemplu: tractor semanatoare maschio gaspardo