Semănătoarea viitorului este aici! La Dicor Land! CHRONO precizie cu Maschio Gaspardo

Una dintre cele mai importante etape în cultivarea plantelor este cea de semănat, esențială pentru înființarea unei culturi. Fermierii urmăresc uniformitatea culturii, dar și capacitatea acesteia de a porni în vegetație. Se remarcă în ultimii ani importanța acordată semănătorilor de precizie, dotate cu echipamente și instalații electronice ce au ca finalitate îmbunătățirea parametrilor funcționali ai acestora, contribuind cu succes la creșterea calității în procesul de semănat.
Prof. univ. dr. Ioan Țenu de la Facultatea de Agricultură de la Iași explică extraordinar de bine despre cum Semănătoarea CHRONO influențează semănatul plantelor prășitoare și despre noutățile pe care această semănătoare le aduce în procesul tehnologic.

Semănătoarea viitorului este aici! La Dicor Land! CHRONO precizie cu Maschio Gaspardo - Semănătoarea viitorului este aici! La Dicor Land! CHRONO precizie cu Maschio Gaspardo - DicorlandCHRONO crește productivitatea atingând o viteză maximă de lucru de peste 15 km/h. Precizia este garantată în orice condiție, iar sistemele independente de vid și transport al semințelor asigură performanțe la nivel înalt. Sistemul pneumatic de transport de semințe elimină efectul nociv al vibrațiilor. Semănătoarea CHRONO are cea mai bună performanță în orice condiție de sol: însămânțare directă, prelucrare minimă sau convențională. CHRONO garantează aceeași calitate a însămânțării cu toate formele și dimensiunile semințelor. Nu numai porumb și soia, ci și semințe mici, cum ar fi sfecla de zahăr, rapița și sorgul sau semințele neregulate în formă cum sunt cele de floarea soarelui. Unitatea CHRONO a fost creată din necesitatea unei precizii mai bune în toate condițiile de lucru. Amplasarea exactă a semințelor și reducerea timpului de lucru pentru fermier se transformă într-un randament și un profit mai bun pentru acesta.

 

AVANTAJELE CHRONO

* Semănarea cu viteză mare oferă fermierilor avantaje: productivitate mai mare cu reducerea remarcabilă a timpului de lucru și a costurilor. Acești factori susțin o creștere a profitului și economisirea timpului pentru a fi dedicat altor operațiuni. Precizia semănatului în ceea ce privește distanța și adâncimea este optimizată.

* Cu o semănătoare de mare viteză creșterea productivității poate fi peste 50%. Costurile de muncă și timpul sunt reduse considerabil.

* Potențialul productiv al culturii este optimizat datorită preciziei crescute, a distanței de însămânțare și a adâncimii de semănare uniformă.

* Din cauza tendințelor meteorologice, fereastra pentru însămânțare este din ce în ce mai restrânsă. Semănarea la momentul potrivit permite culturii să profite de cea mai potrivită umiditate și temperatură, reducând posibilele riscuri de pierdere a productivității.

CHRONO este complet electric și se bazează pe un sistem de selecție a semințelor în vid, care a fost întotdeauna semnătura semănătorilor de precizie GASPARDO. CHRONO a perfecționat selecția semințelor grație unui selector de semințe micrometric. După ieșirea din distribuitor, sămânța intră în noul sistem pneumatic și este transportată în pământ prin fluxul de aer, evitând efectul de respingere negativ.
Contorul de semințe este integrat pe tubul de distribuție semințe și controlează livrarea acestora, în timp ce roata de tasare din cauciuc moale cu auto-curățare ține sămânța în brazdă, garantând cea mai bună precizie de însămânțare și adâncime constantă.

 

×

Cautare rapida

Exemplu: tractor semanatoare maschio gaspardo