Conferință premergătoare EIMA 2024: piața utilajelor agricole, în redresare

Crizele de la nivel geopolitic afectează și sectorul mașinăriilor agricole, deși circulația bunurilor și potențialul comercial al sectorului sunt așteptate să crească în următorii trei ani – acestea sunt primele concluzii reieșite de la conferința marcând începutul pregătirilor pentru ediția din 2024 a târgului EIMA International. A 46-a ediție a marelui eveniment se va concentra asupra provocărilor din domeniul mecanizării agricole și a tendințelor de la nivelul pieței.

Președinta FederUnacoma, Mariateresa Maschio, a evidențiat într-o alocuțiune de la conferința premergătoare EIMA 2024, faptul că nevoia tot mai stringentă de produse agroalimentare de la nivel global și standardele tot mai înalte de calitate așteptate de fermieri împing industria către modernizare, mai ales în contextul reducerii consumului îngrășămintelor, popularizării strategiilor de gestionare rațională a apei, nevoii de protejare a biodiversității dar și imperativului dezvoltării rurale.

În majoritatea piețelor de pe glob, cererea de mașinării agricole a crescut simțitor în ultimul deceniu, pentru toate tipurile de produse și pentru toate afacerile din domeniul agricol – numai în categoria tractoarelor, numărul acestora a crescut de la 1,9 milioane în 2015, la aproape 2,5 milioane în 2022. Totuși, creșterea a încetinit în 2023, mai ales din cauza factorilor geopolitici: incertitudinea economică exacerbată de războiul dintre Rusia și Ucraina, dar și conflictele din Orientul Mijlociu au afectat inflația, care, la rândul ei, a modificat costurile de producție ale echipamentelor agricole.

Totuși, Mariateresa Maschio a subliniat faptul că piața se va redresa în măsura în care cererea continuă să crească, astfel că, până în 2027, sunt așteptate creșteri anuale de peste 6% ale intensității comerțului mondial cu mașinării agricole.

Dicor Land va participa anul acesta la EIMA, ediția de la Bologna a celui mai mare eveniment dedicat mecanizării agricole. Între 6-10 noiembrie, echipele noastre vor fi prezente la acest târg de importanță mondială, primind informațiile și soluțiile cele mai utile pentru agricultura de performanță. Provocările lumii globalizate implică, negreșit, și agricultura, de aceea este important să aflăm care sunt tendințele și noutățilșe agricole de la nivel mondial, alături de specialiști și parteneri de excepție.



Sursă text: Farmers Review Africa, 2024 – „Agricultural machinery: economic conditions hold back growth on the world market”, https://farmersreviewafrica.com/agricultural-machinery-economic-conditions-hold-back-growth-on-the-world-market/

Sursă imagine: Image by standre on Freepik, https://www.freepik.com/free-photo/close-up-seeder-attached-tractor-field_10180748.htm#query=agricultural%20machinery&position=15&from_view=search&track=ais&uuid=78e0f87a-fe3a-49c5-9a21-0c5edd1ee77d

×

Cautare rapida

Exemplu: tractor semanatoare maschio gaspardo