Inteligența artificială, soluție inovatoare pentru detectarea dăunătorilor în agricultură

Inteligența artificială în agricultură pare a fi una dintre soluțiile cele mai futuriste ale viitorului – însă creșterea populației globale și necesitatea producției tot mai mari cu resurse cât mai puține o va transforma în curând în realitate. Ca parte a tranziției către agricultura de precizie, inteligența artificială are ca scop monitorizarea unor parametri importanți, precum dezvoltarea plantelor, gestionarea dăunătorilor și eficientizarea consumului de energie în ferme.

Inteligența artificială s-a dovedit excelentă în strategiile de detectare și diagnosticare a plantelor infectate de boli și dăunători. Răspândirea acestei tehnologii poate conduce la reducerea pierderilor prin detectarea timpurie a problemelor și aplicarea din timp a măsurilor corespunzătoare. Costurile asociate scad semnificativ, calitatea și cantitatea recoltelor cresc iar consumul de resurse, fie ele de energie sau de substanțe, se micșorează. Inteligența artificială promovează astfel sustenabilitatea în agricultură.

Deși inteligența artificială în agricultură se află încă la început, potențialul său este imens: de la îmbunătățirea randamentului agricol, la îndeplinirea obiectivelor de protecție a mediului, această tehnologie revoluționară poate influența în mod semnificativ sectorul agricol dar și securitatea alimentară globală.



Sursă text: Bayat, 2024 – „Revolutionizing Agriculture: AI’s Pivotal Role in Precision Planting and Disease Management”, https://bnnbreaking.com/tech/revolutionizing-agriculture-ais-pivotal-role-in-precision-planting-and-disease-management

Sursă imagine: Image by FreePik, https://www.freepik.com/free-photo/close-up-man-using-tablet-field_5132525.htm#fromView=search&page=1&position=26&uuid=ccd11858-c8ff-4878-b76f-844a951ea0f9

×

Cautare rapida

Exemplu: tractor semanatoare maschio gaspardo