Studiu: fermierii au mari așteptări de la agricultura regenerativă

Un nou studiu de amploare derulat de Kynetec, una dintre cele mai mari firme de cercetare globale, evidențiază că majoritatea fermierilor din cele mai importante state pentru agricultura mondială au început implementarea practicilor sustenabile ale agriculturii regenerative. Derulată pe teritoriul a șapte țări (Australia, Brazilia, China, Germania, India, Ucraina și SUA), cercetarea a vizat opiniile a peste 2000 de agricultori care și-au exprimat optimismul asupra viitorului agriculturii regenerative.

Majoritatea acestora se așteaptă ca noile practici să aibă un impact pozitiv atât asupra sustenabilității, cât și a productivității, ținând cont dxe investițiile considerabile pe care le-au făcut în special în transformarea modului de prelucrare a solului. Cu toate acestea, modul în care fermierii definesc agricultura regenerativă și care sunt tehnicile și tehnologiile sustenabile corespunzătoare acesteia – în general, însă, cu toții au fost de acord că optimizarea consumului de resurse, intervenția minimă asupra solului și folosirea câtor mai puține substanțe chimice sunt esențiale.

Obstacolele evidențiate de aceștia sunt, în mare parte, financiare și de însușire a unui volum mare de noi cunoștințe. În ambele cazuri, fermierii au evidențiat nevoia de a primi susținerea autorităților, a sectorului privat din domeniul agroalimentar dar și a organizațiilor non-profit.

Cele mai des întâlnite practici ale agriculturii regenerative au fost cele mai accesibile din punct de vedere al necesității cunoștințelor specializate: rotirea culturilor (76%), menținerea fertilității solului (69%), asigurarea sănătății solului (57%) și folosirea utilajelor minimum-till sau no-till (55%). La polul opus se află tratamentul apelor uzate (15%), folosirea utilajelor alimentate prin surse regenerabile (10%) și practicile sechestrării de carbon (9%).

Șase din zece fermieri au suferit pierderi semnificative din cauza calamităților naturale cauzate de schimbările climatice, iar 75% dintre ei s-au declarat moderat afectați de imprevizibilitatea meteorologică și modificarea condițâiilor climatice. Cele mai dăunătoare fenomene din această categorie au fost temperaturile înalte și seceta, dar și trecerile bruște de la un fenomen meteorologic la altul.

Cele mai benefice demersuri pentru agricultori se referă la tratarea semințelor pentru a le crește rezistența la schimbările climatice, dar și crearea de reglementări care să susțină tranziția către agricultura regenerativă. Au fost menționate, de asemenea, și aspecte legate de accesibilitatea soluțiilor digitale, nevoia de a facilita accesul la sp0rijinul financiar și abordarea holistică a activității din ferme.



Sursă text: https://agfundernews.com/regenerative-agriculture-must-pay-dividends-on-yields-and-livelihoods-to-increase-farmer-adoption-says-survey

Sursă imagine: https://www.freepik.com/free-photo/detail-rice-plant-sunset-valencia-with-plantation-out-focus-rice-grains-plant-seed_11812656.htm#fromView=search&page=1&position=0&uuid=89bfa95b-4a4f-4640-b022-50dc7867bf57

×

Cautare rapida

Exemplu: tractor semanatoare maschio gaspardo