Maschio Gaspardo și Dicor Land – o colaborare de succes

Începută în anul 2013, colaborarea cu Maschio Gaspardo a fost unul dintre cele mai importante momente din evoluția companiei Dicor Land. Semnarea contractului cu Maschio Gaspardo a deschis noi perspective. Din acel moment Dicor Land a răspuns mult mai repede cererii fermierilor, compania profitând de dublul avantaj al parteneriatului – Maschio Gaspardo fiind o companie internațională, dar cu fabrică în România.

echipa Dicor Land in vizita la Maschio GaspardoGrupul Maschio Gaspardo este unul dintre liderii mondiali în producția de mașini și echipamente agricole și cel mai mare producător de utilaje agricole din România. Fabrica de la Chișineu-Criș a Maschio Gaspardo, producătorul numărul 1 de utilaje agricole din România, a încheiat anul 2020 cu un profit net de 2,3 milioane EUR și cu un program ambițios de investiții pentru dezvoltarea producției. Cifra de afaceri a fost în 2020 de 44,1 milioane EUR, iar producția a fost de aproximativ 3.000 de unități.

Contribuția Dicor Land la creșterea cifrei de afaceri Maschio Gaspardo

Maschio Gaspardo și Dicor Land – o colaborare de succes - Maschio Gaspardo și Dicor Land - o colaborare de succes - DicorlandLa această cifră de afaceri a contribuit substantial Dicor Land, 8,64% din CA Maschio Gaspardo România, adica 3,81 mil euro, fiind reprezentată de achiziții de utilaje agricole, piese de schimb, accesorii și consumabile tranzacționate prin Dicor Land.

Din 2014 și până în prezent Dicor Land ocupă prima poziție în topul dealerilor Maschio Gaspardo din România, poziție remarcată la nivel internațional. Rezultatele excelente nu se opresc aici, Dicor Land anuntând că există o creștere a cifrei de afaceri pentru finalul anului 2021 de aproximativ 15%.

Profit reinvestit și creșterea serviciilor post vânzare

De asemenea, profitul obținut în fiecare an este reinvestit în stocuri de utilaje și piese de schimb, lucru care contribuie fundamental la răspunsul rapid al cererii din piața. Dicor Land reușește astfel să aibă în permanență atenția centrată pe fermieri și să livreze imediat utilajele agricole și piesele de schimb necesare. Dicor Land ține cont de fluctuațiile financiare cu care confruntă fermierii, dar și de faptul că un utilaj este cu atât mai important dacă el ajunge în fermă atunci când agricultorul are nevoie de el.

“Pentru 2022, Dicor Land se va axa pe inovațiile pe care Maschio Gaspardo le-a anunțat la EIMA în luna octombrie 2021 și va continua promovarea tehnologiei no-till din respect pentru agricultura sustenabilă, pentru mediu și pentru societate. Profitul reinvestit al anului 2021 se va concentra pe stocuri de utilaje care contribuie evident la creșterea producțiilor din ferme și la economiile pe care fermierii le pot realiza la fiecare lucrare agricolă.

De asemenea, direcțiile de dezvoltare ale companiei se vor concentra pe intensificarea proceselor operaționale post vânzare, direct în fermă, în relație directă cu fermierul, prin asigurarea intervențiilor de garanție, service, mentenanță, piese de schimb, accesorii și consumabile.” – Daniel Aurică – Director Comercial

În luna octombrie 2021 echipa Dicor Land a vizitat fabricile Machio Gaspardo din Italia. Colegii noștri au putut să afle în direct de la reprezentanții Maschio Gaspardo despre atenția pe care compania italiană o acordă producției de utilaje agricole de cea mai bună calitate.

×

Cautare rapida

Exemplu: tractor semanatoare maschio gaspardo