AGRICULTURA VIITORULUI ÎN VIZIUNEA STUDENȚILOR

Dicor Land împreună cu profesorii Facultății de Agricultură a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV) au desemnat câștigătorul bursei de 1000 euro. Jurizarea proiectelor înscrise în competiție s-a dovedit a fi o misiune grea pentru că proiectele înscrise în competiție au fost bine documentate și argumentate, iar studenții au transmis o varietate de informații prețioase și notabile.

Adelin Răileanu, student în anul IV la Ingineria și managementul afacerilor agricole, a fost desemnat câștigătorul marelui premiu, tânărul având cel mai bun proiect realizat pe tema Cum va fi AGRICULTURA VIITORULUI?”

AGRICULTURA VIITORULUI ÎN VIZIUNEA STUDENȚILOR - AGRICULTURA VIITORULUI ÎN VIZIUNEA STUDENȚILOR - Dicorland
Adelin Răileanu – student, autor al lucrării câștigătoare

Contribuția pozitivă, fără îndoială, a agriculturii de precizie, schimbă și va schimba radical sectorul primar. Ceea ce se propune întregii omeniri nu este o nouă criză a forței de muncă, așa cum s-a întâmplat odată cu apariția automatizării în fabrici, ci o modalitate de a satisface cerințele populației mondiale în creștere, respectând în același timp mediul și îmbunătățind calitatea produselor agroalimentare. Figura fermierului nu este destinată să dispară, ci să evolueze și să devină un adevărat expert în munca sa, acționând ca o punte între tradiție și inovație. Personal, cred foarte mult în această nouă etapă a agriculturii, care va putea atât să crească producția globală, cât și să protejeze acele specialități tipic italiene care ar putea dispărea din cauza costurilor de producție prea mari pentru piață. Din acest motiv, apariția agriculturii 4.0 marchează sfârșitul definitiv al scuzei <Întotdeauna am procedat astfel>”, ne transmite Adelin Răileanu în proiectul desemnat câștigător.

 

Pe data de 24 februarie, de la ora 14:00, Adelin Răileanu își va prezenta public proiectul, vor fi discuții și dezbateri pe tema evoluției Agriculturii Viitorului și tot atunci se va anunța și tema BURSEI Dicor Land pentru semestrul al doilea.
Conf. univ. dr. Denis ȚOPA, decanul Facultății de Agricultură a USV Iași
Conf. univ. dr. Denis ȚOPA, decanul Facultății de Agricultură a USV Iași

„Dorim ca acești bani din bursa oferită de partenerii noștri de la Dicor Land să îl ajute să investească în pasiunea lui – ferma familiei sale. Dorim să îi menționăm și pe ceilalți studenți ale căror lucrări s-au remarcat: Ion Iulian Moisei, Cristian Gabriel Butnaru, Ștefan Gabriel Dohotariu. Le mulțumim tuturor și le dorim să își păstreze în continuare pasiunea, implicarea și dorința de a reuși!”, a transmis conf. univ. dr. Denis ȚOPA, decanul Facultății de Agricultură a USV Iași.

AGRICULTURA VIITORULUI ÎN VIZIUNEA STUDENȚILOR - AGRICULTURA VIITORULUI ÎN VIZIUNEA STUDENȚILOR - Dicorland
Silviu Pricop – Director Comercial

„Pasiunea cu care s-au scris proiectele înscrise în competiția BURSEI Dicor Land ne dă încredere că agricultura viitorului va fi în siguranță în mâinile tinerilor, acum studenți ai Facultății de la Iași. Nu doar cunoștințele acumulate în cadrul anilor de studii, ci mai ales dorința de implicare și de succes îi poate face pe tineri să performeze în acest domeniu. Le suntem recunoscători studenților pentru că au răspuns provocării noastre și pentru că au adus în discuție teme interesante, dezbătute intens de comisia de evaluare a proiectelor. Suntem convinși că vor răspunde cu aceeași implicare și în semestrul doi, la tema propusă, la fel de provocatoare:

Cum facem fermele profitabile? – Silviu Pricop – Director Comercial Dicor Land.

 

 

×

Cautare rapida

Exemplu: tractor semanatoare maschio gaspardo