AFIR: 6 sesiuni active pentru accesarea de fonduri europene

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale amintește fermierilor că, în luna ianuarie, există 6 sesiuni active de finanțare în valoarea totală de peste 800 de milioane de euro de care pot beneficia ca parte a Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023-2027, a Planului Național de Redresare și Reziliență și cu suportul Băncii Europene de Investiții.

Astfel, pot fi încă accesate fondurile aferente inițiativei pentru îmbunătățirea infrastructurii liceelor agricole acordate prin PNRR, unde, până pe 23 ianuarie, este disponibil bugetul de 43 de milioane de euro. Proiectele pot fi sponsorizate cu sume de la 650.000 la 1 milion de euro, fonduri complet nerambursabile.

Componenta DR-30 – „Tineri fermieri la nivel național” este activă până pe 31 ianuarie și dispune de 175,5 milioane de euro, suma maximă acordată pe proiect fiind de 70.000 de euro în fonduri 100% nerambursabile.

Banca Europeană de Investiții, prin Fondul pentru Modernizare, oferă proiectelor până la 20 de milioane de euro în fonduri nerambursabile ca parte a schemei de energie pentru sectorul agricol, dispunând de un buget de 150 de milioane de euro.

Mai sunt deschise încă trei sesiuni pe intervențiile din Planul Strategic care se încheie în martie și aprilie. Astfel, fermierii pot aplica pentru DR-37 –„Transfer de cunoștințe”, DR-20 – „Investiții în zootehnie” și DR-22 – „Procesarea produselor agricole și pomicole”. Prima intervenție dispune de 100% fonduri nerambursabile, iar celelalte două oferă 65%.

Dicor Land oferă fermierilor soluții complete în materie de finanțare, facilitând accesul la fondurile europene nerambursabile prin consultanță de specialitate, servicii de proiectare, furnizare și punere în funcțiune a echipamentelor și execuția lucrărilor de infrastructură. Alături de celelalte divizii ale grupului Dicor Holding, Dicor Land vine în întâmpinarea cultivatorilor români cu soluții moderne, integrate și profesioniste în materie de agricultură.



Sursă text: Balamatiuc, 2024 – „AFIR: Şase sesiuni active pentru solicitanţii de fonduri europene; fondurile disponibile depăşesc 805 mln de euro”, https://agrobiznes.ro/2024-01-10-afir-sase-sesiuni-active-pentru-solictantii-de-fonduri-europe-disponibile-depasesc-805-mln-de-euro/

AFIR, 2023 – „435 milioane euro din 20 decembrie prin AFIR pentru sectorul zootehnic și procesare agricolă și pomicolă”, https://www.afir.ro/comunicate/435-milioane-euro-din-20-decembrie-prin-afir-pentru-sectorul-zootehnic-si-procesare-agricola-si-pomicola/

AFIR, 2023 – „Nouă prelungire a perioadei de depunere a cererilor pentru îmbunătățirea infrastructurii liceelor agricole”, https://www.afir.ro/comunicate/noua-prelungire-a-perioadei-de-depunere-a-cererilor-pentru-imbunatatirea-infrastructurii-liceelor-agricole/

Sursă imagine: Image by Freepik, https://www.freepik.com/free-ai-image/photorealistic-money-with-plant_94935326.htm#fromView=search&term=agriculture+funds&track=ais_ai_generated&regularType=ai&page=1&position=4&uuid=a56c8cfb-7334-4dbc-908a-e2aaf45e7e69

×

Cautare rapida

Exemplu: tractor semanatoare maschio gaspardo