Piața echipamentelor agricole, în creștere. Piesele de schimb, tot mai căutate

Piața echipamentelor agricole în Europa va înregistra o creștere anuală de aproximativ 4,14% în perioada 2022-2030. Pentru că fermierii sunt tot mai interesați de achiziționarea de mașinării agricole avansate, care să le ușureze operațiunile și să folosească resursele cât mai eficient, piața echipamentelor se va extinde în continuare, popularitatea crescândă a soluțiilor pe bază de sisteme GPS și inteligență artificială contribuind la acest fenomen.

Fermierii sunt tot mai interesați de echipamente sustenabile, eficiente, care să contribuie la îmbogățirea culturilor și reducerea impactului activităților agricole asupra mediului înconjurător. Odată cu creșterea cererii pentru produse agroalimentare, determinată de creșterea populației, irigațiile de precizie, tehnologiile smart și practicile agricole durabile sunt tot mai răspândite, punând presiune pe industria mașinăriilor din agricultură. Pentru ca industria să se adapteze acestei noi dinamici, sunt așteptate invenții și investiții care să combine noile tehnologii cu design-ul echipamentelor agricole existente, rezultând o valoare a pieței echipamentelor agricole mondiale de 59,96 miliarde $ până în 2030.

De asemenea, guvernele europene, prin măsurile de sprijin acordate fermierilor pentru achiziționarea utilajelor agricole, stimulează creșterea pieței, susținând inovația, crescând gradul de accesibilitate, promovând sustenabilitatea și crescând nivelul de adoptare a noilor tehnologii printre agricultori. Aceste programe încurajează fermierii să producă tot mai mult, astfel că va crește cererea de echipamente agricole pentru a gestiona noul volum de producție.

Lansarea unor tehnologii de ultimă oră, precum modelele de tractoare avansate, echipamentele agricole alimentate cu baterii sau sistemele bazate pe senzori și conexiune la internet întrunesc cerințele industriei, contribuind totodată la modernizarea domeniului agricol.

Segmentul pieselor de schimb înregistrează cea mai spectuloasă creștere în Europa, acestea contribuind la menținerea și actualizarea funcțiilor echipamentelor agricole deja existente, oferind posibilitatea integrării sistemelor GPS, senzorilor și elementelor automatizate. În plus, necesitatea aderării la standardele de protecție a mediului presupune ca utilajele deja existente să fie modernizate prin înlocuirea pieselor învechite, contribuind la creșterea cerereii pentru piesele de schimb agricole.

Piața echipamentelor agricole europene este dinamică, produse aparținând companiilor cu tradiție coexistând cu noile soluții ale competitorilor proaspăt intrați pe piață cu inovații de tipul „Internetul Obiectelor”, automatizare și integrare sustenabilă, creând un mediu competitiv care promovează modernizarea agriculturii, eficiența și sustenabilitatea.

×

Cautare rapida

Exemplu: tractor semanatoare maschio gaspardo